Kinderverkiezingen

Naast meedoen aan de Kinderverkiezingen kunt u natuurlijk nog veel meer doen om democratie uitgebreider te behandelen op school. ProDemos verzorgt hiervoor ook buiten Den Haag allerlei activiteiten. Klik hier voor alle mogelijkheden en uitgebreide informatie.

Democracity op het gemeentehuis

Met dit interactieve rollenspel op het gemeentehuis maken maken kinderen uit groep 7 en 8 uit het basisonderwijs voor het eerst kennis met democratische besluitvorming. Ze brengen een bezoek aan het gemeentehuis en bouwen samen een stad.

https://prodemos.nl/programmas/democracity/

Derde Kamer

Wat is Prinsjesdag eigenlijk? Hoe werken verkiezingen? En wat doet de Staten-Generaal? Met het gratis lesmateriaal van de Derde Kamer wordt politiek leuker dan ooit! Iedere les (van ongeveer een uur) heeft dezelfde opbouw: een kort filmpje, een handboekje met informatie en vragen en een debatspel.

De filmpjes zijn te downloaden via de website www.derdekamer.nl. Op de website kunnen de kinderen alle informatie vinden voor het beantwoorden van de vragen.

https://prodemos.nl/programmas/lesprogramma-de-derde-kamer-der-staten-generaal/

Gastles Kinderrechten

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel verzorgt bij jou op school gratis de gastles Kinderrechten voor leerlingen van groep 7 en 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De gastles is ontwikkeld door ProDemos in samenwerking met de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag.

https://prodemos.nl/programmas/gastles-kinderrechten/

Gastles Kinderrechten

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel verzorgt bij jou op school gratis de gastles Kinderrechtbank voor leerlingen van groep 7 en 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De gastles is ontwikkeld door ProDemos in samenwerking met de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag.

https://prodemos.nl/programmas/gastles-kinderrechtbank/