Kinderverkiezingen

VVD grootste bij Kinderverkiezingen 2021

De uitslag van de Kinderverkiezingen 2021 is bekend! De VVD is de grote winnaar met 21,1% van de stemmen waardoor zij 33 zetels kregen. Daarna volgen GroenLinks met 16,1% en 26 zetels en Partij voor de Dieren met 15,2% en 24 zetels. Als het aan de kinderen ligt komen er 16 partijen in de tweede kamer. Er waren 10.625 kinderen van 249 scholen, verspreid over heel Nederland, die aangemeld stonden om te stemmen. In totaal hebben meer dan 6614 kinderen uit heel Nederland hun stem uitgebracht. Bekijk hier de uitslag van de Kinderverkiezingen. Meer weten over de berekening van de zetels? Kijk dan hier.

GroenLinks wint Kinderverkiezingen 2019

Als het aan de leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo ligt, wordt GroenLinks morgen de grootste partij bij de Provinciale Statenverkiezingen. Dat blijkt uit de uitslag van de Scholierenverkiezingen.

Opening inschrijving Kinderverkiezingen

Op 15 december wordt de inschrijving van de Kinderverkiezingen voor de provinciale staten geopend. Vanaf dat moment kunnen basisscholen zich gratis inschrijven voor de Kinderverkiezingen 2019.


Tweede Kamerverkiezingen

De volgende Kinderverkiezingen zijn voor de Provinciale Staten. Er zijn geen Kinderverkiezingen voor de Europese Parlementsverkiezingen. De daaropvolgende verkiezingen zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Toch Kinderverkiezingen in je eigen klas houden? Kijk dan bij Eigen Verkiezingen.